Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2011 19:50 - Колко се мразят рок музикантите
Автор: zeroprojectstudio Категория: Музика   
Прочетен: 1881 Коментари: 7 Гласове:
4



Може би си мислите, че само вашата група има проблеми. Басистът закъснява за репетиция, барабанистът е все зает, а вокалът иска всичкото внимание за себе си. Заблуждавате се. Такива неща се случват и на най- големите.

Led Zeppelin
Риюниън: 2007

Led Zeppelin се разпадат през 1980- та година, когато барабанистът им Джон Бонам умира. След това Робърт Плант и Джими Пейдж работят заедно като дует. Ето го и скандала. Той се случва през 1995 година, когато в Залата на славата бившият басист Джон Пол Джоунс казва: „Радвам се, че моите приятели най- накрая се сетиха за моя телефонен номер”. По- късно членовете на легендарната банда имат разправии покрай пропаднало турне през 2007 година, когато се заговаря, че Пейдж и Джоунс са били готови да свирят, но Плант „вече не искал да прави силна музика”.

image

Мразометър

 

Blur
Риюниън: 2009

Вечно намусеният китарист на Blur Греъм Коксън напуска групата по време на записите на албума „Think Tank” през 2003- та година в Мароко. Неговите колеги му казали, че той вече не е желан в звукозаписното студио. Явно по това време напрежението между музикантите ескалира, а самият Коксън казва: „Другите от групата мислят, че са ми дали достатъчно шансове и не желаят да ми дават повече”. Въпреки проблемите, Blur по- късно се събират и твърдят, че всичко е наред между тях.

image

Мразометър

 

Rage Against the Machine
Риюниън: 2007

Фронтменът на бандата Зак Де Ла Рока напуска бандата, месец след наградите на MTV през 2000- та година, когато очевидно проблемите в бандата ескалират. Рока обяснява решението си така: „процесът за взимане на решения в бандата е нарушен, което подкопава нашите артистични и политически идеали”.  Rage Against the Machine се събират през 2007- ма година, за фестивала Coachella. Тогава те казват, че ще участват на различни фестивали и турнета, но нямат намерения да правят нови записи. Според злите езици Де Ла Рока е събрал бандата наново, за да спаси света от Audioslave.

image

Мразометър

 

Blink-182
Риюниън: 2009

Китаристът и вокалист Том Делонг  напуска бандата малко преди благотворително шоу за оцелелите от цунами в Южна Азия през 2004 г.  Тогава барабанистът Травис Баркър казва: “Том не се обади, но мениджърът му заяви, че Том не може да задържи говната си достатъчно дълго, за да изсвири една песен за нуждаещите се.”  Делонг твърди, че напуска групата, за да прекарва повече време със семейството си, но веднага след това сформира свой проект Angels & Airwaves. За своята група той казва:  не само сме по-добри от Blink, но сме по-добри от всичко, правено никога. По- късно барабанистът Баркър и басистът и ковокалист Марк Хопус  адресират своя сплит “No It Isn’t” /Не, не сте/, в който се пее: “Please understand / This isn’t just goodbye / This is I can’t stand you.” /Моля ви да разберете / Това не е просто сбогом/ Това е, не мога да те понасям.”

image

Мразометър

 

The Police
Риюниън: 2007

Преди да се разпадне през 1983 г. бандата е известна с неразбирателството между барабаниста Стюарт Копланд и Стинг. Те ги обясняват само чрез момчешки работи, дори и факта, че Копланд чупи ребро на Стинг с коляно. По думите на  Копланд:  „След раздялата ние открихме, че можем да бъдем добри приятели, особено ако никой не споменава музиката” . Събирането на бандата през 2007- ма година събужда старите конфликти. В мемоарите си, Стинг разказва за думи на Копланд:  ”Дори не ме поглеждай в очите, нека сам да реша как да свиря на барабаните си… шибано лайно!” Барабанистът пише ревю за втория  риюниън на бандата, в което казва  ”Могъщият Стинг  ми прилича на сприхава кокона вместо на рок божество.” Изглежда музикантите в Police се погаждат чудесно, стига да не работят заедно: „Няколко дни в студиото и някой от нас ще получи пирони във врата си”, Копланд.

image

Мразометър

 

Pixies
Риюниън:  2004

След години на напрежение с басиста Ким Дийл, който дълго време спори за авторските права над песните, фронтменът Франк Блек сензационно напуска групата чрез факс. Офертите за риюниън на бандата обаче са твърде щедри, за да се пренебрегнат.  Оттогава групата ту се събира, ту се разпада. На турне през 2006- та година Блек казва: „Не, ние не говорим много помежду си”.

image

Мразометър

 

Smashing Pumpkins
Риюниън: 2007

През 2007- ма година вокалът Били Корган и китаристът Джеймс Иха се опитват да съживят името Smashing Pumpkins чрез албума „Zeitgeist”. Китаристът Джеймс Иха казва „Не съм отговарял на много въпроси относно събирането. Аз просто исках да си мисля, че евентуално е възможно, защото съм горд от постигнатото”. За този запис оригиналната басистка е заменена. Оригиналният барабанист Джими Чембърлейн се върща, но не за дълго. При напускането си той казва: „Няма да се преструвам, че съм част от нещо, когато не съм. Мога само да осребря чека, така да се каже”. За никого не е изненада решението на Корган да продължи под името на Pumpkins. С други думи, няма „те”, има само Корган.

image

Мразометър

 

За разправиите в Smashing Pumpkins ние от Zero Project Studio имаме особено отношение, защото избрахме да кръстим студиото си именно на тяхната песен „Zero”.




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. анонимен - Или- успокойте сЯ, навсякъде гр...
17.10.2011 21:07
Или- успокойте сЯ, навсякъде групите са безпринципни, създадени с внушение- да ви вземат паричките, пълна брада!!! Истинските групи не са ПОПулярни, те имат истински почитатели, които искат да чуят истината за живота в една строфа! Правете музиката и текстовете си с послание, да не ви дреме за комерса- кажете истината за шибания живот и публиката ще бъде вечно ваша! Поздрави!
цитирай
2. zeroprojectstudio - Виждам, че материалът те е развъ...
18.10.2011 12:11
Виждам, че материалът те е развълнувал, но аз мисля, че става въпрос по- скоро за това, че музикантите са особена порода хора. Те понякога са толкова обсебени от музиката, че сякаш живеят в някакъв свой си свят и разни дреболии като общуването им се струват непосилно усилие. Мисля си, че това често води до неразбирателства в самите групи, особено в талантливите такива. Поздрави :)
цитирай
3. анонимен - Вероятно е така, но в групите тип ...
18.10.2011 14:09
Вероятно е така, но в групите тип комерс... Ние сме приятели и не търсим пари, има ли продуценти, обещания, бъркане в текста и музиката на групата- нищо не става... Не ме вълнува нищо вече... В БГ няма такъв бизнес- музикален, има пране на пари и внушения! За да свирим над 20 години, мисля че никой не е успял да ни повлияе!
цитирай
4. zeroprojectstudio - Радвам се, че вие сте останали пр...
18.10.2011 17:38
Радвам се, че вие сте останали приятели след толкова години. Явно сте се намерили хора с еднакви интереси и със сходен музикален вкус, за да успеете да се спогаждате дълго време.
цитирай
5. анонимен - Сигурно е така- въпрос на гледна ...
18.10.2011 21:07
Сигурно е така- въпрос на гледна точка! Идеи и цели обединяват хората ,не парите...
цитирай
6. zeroprojectstudio - Ето пак стигнахме до прословутото ...
19.10.2011 13:56
Ето пак стигнахме до прословутото изречение... Прав си :)
цитирай
7. rustocks - http://rockhistori. blogspot. ...
25.10.2011 21:05
http://rockhistori.blogspot.com/2011/10/kansas-carry-on-wayward-son-1976-video.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zeroprojectstudio
Категория: Музика
Прочетен: 112820
Постинги: 60
Коментари: 57
Гласове: 152
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930